Откриха нарушения в болницата "Света София"

  • 08 април 2013 14:49

  • 1286
  • 0
Откриха нарушения в болницата "Света София"
© Булфото

Приключи проверката на дирекция „Вътрешен одит” в болница „Света София”, съобщиха от Столична община.

Проверката бе разпоредена от кмета на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Дирекция „Вътрешен одит” имаше ангажимент да направи оценка и предложения за подобряване на процеса по предоставяне на специализирана болнична помощ от здравното заведение, да одитира дейността по провеждане на процедури по реда на ЗОП и дейността по организиране, провеждане и осчетоводяване на резултатите от годишната инвентаризация.

Проверката е установила несъответствия с изискванията на Търговския закон, Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, Наредбата за общински лечебни заведения, Наредбата за реда за учредяване на търговски дружества и упражняване на правата на собственост на общината в търговските дружества.

Дирекция „Здравеопазване” извършва проверка на цялостната дейност на Втора САГБАЛ „Шейново”. Продължават проверките на дирекция „Вътрешен одит” в район Изгрев, „Столичен автотранспорт” ЕАД, „Електротранспорт” ЕАД, Топлофикация ЕАД и ОП „Паркове и градски градини”. Звеното за „Вътрешен контрол” извършва проверки в „Чистота Искър” ЕАД, ОП „Гробищни паркове”. Проверяват се и процедури по ЗОП за изграждане на детски градини в осем столични района.

Последвайте канала на

1286 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини