Седем болници ще лекуват спешните пациенти в столицата

  • 26 март 2013 07:34

  • 987
  • 0
Седем болници ще лекуват спешните пациенти в столицата
©

Спешна помощ да се оказва в седем болници в София - "Пирогов", ИСУЛ, "Св. Анна", ВМА, Националната кардиологична болница, "Св. Екатерина" и "Майчин дом", вместо сегашните 41. Това са предложили директори на големи столични лечебни заведения на здравния министър Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г. по време на вчерашната им среща, заяви председателят на Асоциацията на работодателите в здравеопазването и директор на "Св. Анна" Димитър Димитров, цитиран от в. "Преса".

Според него столицата трябва да бъде районна, а линейките да са базирани в болниците, които бъдат определени с наредба на министъра, че ще оказват спешна помощ. Това трябва да са лечебни заведения с мощни спешни центрове и реанимации, обясни д-р Димитров.

От справка на Бърза помощ става ясно, че общо приети в болница през февруари по спешност са били 2503-ма столичани.

Най-много от тях - 665, са били закарани в "Пирогов", 299 - в ИСУЛ, и 292-ма - в "Св. Анна". В частните "Софиямед" и "Токуда" са обслужвали съответно 91 и 47 пациенти, повечето от които с травми и инфаркти, тоест скъпите пътеки, добави Димитров. В Правителствена пък са били закарани едва седем души, шест от тях със сърдечни проблеми."

Последвайте канала на

987 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини