Ловешката болница се напълни с болни от грип

  • 14 март 2013 10:02

  • 832
  • 0
Ловешката болница се напълни с болни от грип
©

Ловешката болница е препълнена с пациенти, получили усложнения след прекарана вирусна инфекция, съобщи директорът д-р Тихомир Бенев.

Затова от началото на март са разкрити допълнителни легла в детското и в отделението по пневмология и фтизиатрия, които да могат да ги поемат за лечение. Капацитетът на детското отделение по принцип е 20 легла, но в момента там има 43 деца с още толкова майки. Някои от тях са настанени и на горния етаж. В белодробното отделение пък болните сега са 34 при капацитет на леглата 18. Свободни легла има в други две отделения, където са пратени усложнените от грип.

Понякога се случва на ден да приемаме по 7-8 пациенти, отбеляза д-р Бенев. И тъй като лечението по клинична пътека е 6-7 дни, лекарите не могат да смогнат да настанят болните. В същото време от Регионалната здравна инспекция в Ловеч информират, че заболяемостта от остри респираторни заболявания в областния център през миналата седмица е 114,79 на 10 хиляди население и бележи леко снижение в сравнение с предходната седмица. В Луковит обаче се запазва епидемичната обстановка. В останалите общини заболяемостта е в рамките на допустимата за сезона.

Последвайте канала на

832 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини