Десислава Атанасова: Задълженията към болниците за януари са изплатени на 100%

  • 09 март 2013 12:31

  • 952
  • 1
Десислава Атанасова: Задълженията към болниците за януари са изплатени на 100%
©

Работна група в Министерството на здравеопазването се  занимава с отстраняването на проблемите, свързани с  финансирането на отделенията по анестезиология и интензивна  грижа към болниците, съобщи във Велико Търново министърът на здравеопазването в оставка Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

По думите й предстоят промени в нормативната база и в  медицинските стандарти, което е в рамките на правомощията на  Министерството на здравеопазването и на следващия служебен  министър, а в компетенцията на НЗОК е увеличението на  прогнозните бюджети.  Атанасова каза, че лекарите-анестезиолози са дали сигнал, че няма да протестират, а ще участват в разговорите, за да се  постигне решението чрез диалог. Според нея всички задължения към лечебните заведения за януари са изплатени 100-процентово, за февруари се отчитат в  момента, а през март предстои анализ как да се разпределя финансовият ресурс към лечебните заведения. Министърът в оставка посочи, че там където има работещи лечебни заведения, ще бъдат осигурени необходимите средства, а там където приемът не е  толкова голям, бюджетът ще бъде преразпределен към работещите  лечебни заведения.

Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, инспектира изпълнението на  строително-ремонтните дейности по проект за създаване на  регионален диагностичен център за онкологични заболявания към  МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. Проектът е на  стойност 7 054 463,62 лв. по оперативната програма "Регионално  развитие". С част от средствата ще бъде купена модерна апаратура
за ранна диагностика на онкологични и други заболявания. Общо 500 000 лв. е отпуснало Министерството на  здравеопазването на лечебното заведение за капиталови разходи през 2012 година. С тях се изграждат външен асансьор, перилно и  стерилизационно отделение и се съфинансира ремонтът на детското  отделение, съобщи директорът на областната болница д-р Людмил  Гецов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
952 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДОЛУ ИЗМАМНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ - ПЪК И ДРУГИТЕ

2013.03.10 | 21:01

1
Малиииииии , каква нагла и тъпа измамница си Деси !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини