Д-р Кръстев: Имаме рецептата за НЗОК

  • 26 февруари 2013 09:05

  • 869
  • 0
Д-р Кръстев: Имаме рецептата за НЗОК
©

Медиците от Южен централен район ще излезем с конструктивни решения. Имаме потенциала да напишем рецептата за подобряване на състоянието в здравния сектор и отговорните институции да я изпълнят. Това заяви пред БНТ лидерът на пловдивската структура на Лекарския съюз д-р Георги Кръстев.

Напрежение в сектора съществува, но всичко е въпрос на диалог. Не трябва да се забравя, че има и други болници, освен пет в София, обяви той.

Позицията ни е изразена вече, но се намираме в променена обстановка. Сега се провеждат обсъждания и в 14:15 ч. ще имаме своя ясна концепция.

От тази година Здравната каса работи по нова методика, според която средствата за болниците се дават според броя на лекуваните пациенти в тях. По този повод в Пловдив днес се провежда разширено заседание на местната секция на Българския лекарски съюз. На него медици, сестри и лаборанти обсъждат дали ще излязат на протест заради ограничените средства.

Въпреки че здравните заведения трупат огромни задължения, досега те не са връщали тежкоболен пациент, заяви по-рано д-р Кръстев.

Последвайте канала на

869 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини