Лекари спасиха бебето, душено от майка си

  • 21 февруари 2013 06:30

  • 2477
  • 1
Лекари спасиха бебето, душено от майка си
©

Душено от родната си майка бебе в Кубрат, което бе настанено в тежко състояние в болницата в Русе, ще оцелее. Това каза за „Монитор” началникът на неонатологията в Акушеро-гинекологичния комплекс д-р Нина Радкова.

Детето, което пристигна от родилното отделение в Кубрат на 5 февруари т.г. с насинявания по лицето и мозъчен оток, през последните дни е започнало да подобрява показателите си. Лекарката увери, че вече е преминала опасността за живота му, но то ще остане още известно време в отделението, за да се стабилизира. Засега обаче не може да се каже дали като порасне, момиченцето няма да има мозъчни увреждания.

Бебето бе родено напълно здраво на 3 февруари от 23-годишната Фикрие Хасанова от русенското село Тетово. Два дни по-късно лекарите установили силно влошаване на състоянието му и поява на гърчове, заради което веднага го транспортирали до Русе. Момиченцето е четвъртото дете на младата жена и тя не желаела да се грижи за него. Другите си три деца, първото от които родила на 19-годишна възраст, майката оставила за отглеждане в социални институции. Вероятно такава ще е съдбата и на последното й дете, защото за две седмици престой в болницата в Русе никой от близките на Фикрие не е дошъл да се интересува от него.

Последвайте канала на

Novini.bg
2477 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FiFo

2013.02.27 | 17:04

1
На бесилото или по добре на дръвника!

Добави коментар

Водещи новини