Зъболекарски кабинети за социално слаби, отварят врати в столицата

  • 14 февруари 2013 14:07

  • 1305
  • 0
Зъболекарски кабинети за социално слаби, отварят врати в столицата
© Снимка © Getty Images/Guliver

Има голяма вероятност, зъболекарски кабинети за социално слаби, да отворят врати в София до края на годината. Идеята е на Сдружението на българските зъболекари.

Това съобщиха от ръководството на организацията, цитирани от Дарик. От Българския червен кръст и от общината вече са изразили пълна подкрепа в реализирането на предложението. От сдружението са категорични, че са готови да дадат безвъзмездно труда и уменията си, като приемат нуждаещите се и ги лекуват по същия начин, по който го правят в частните си клиники и кабинети. Засега плановете предвиждат кабинети за социално слаби да има само в столицата.

„Ще се радвам ако успеем да обхванем и други градове", обяви председателят на сдружението д-р Венцислав Стоев. Според Стоев най-удачно ще е ако кабинетите бъдат поместени в някои от съществуващите поликлиники. Предвижданията са кабинетите да бъдат оборудвани по всички съвременни изисквания, на които отговарят и частните дентални практики. Това включва модерно обзавеждане и пълен набор на инструменти и консумативи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1305 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини