Пияна лекарка на дежурство в Александровска

  • 10 февруари 2013 19:40

  • 2028
  • 1
Пияна лекарка на дежурство в Александровска
©

Офталмоложка от Александровска болница е пристигнала на дежурство във видимо нетрезво състояние. За поредния случай на пиян лекар на работно място съобщава бТВ.

Марио Владимиров придружава баща си до очния кабинет в лечебното заведение. Лекарят на смяна им препоръчва да изчакат колежката, която застъпва нощна смяна, защото тя вече била запозната с проблема на пациента от предишен преглед.

„Когато дойде, ние бяхме наистина потресени, защото докторката беше във вдидмо нетрезво състояние, не можеше дори да ходи в права линия. Залиташе, опита се да говори, но почти нищо не й се разбираше. Беше падала, като лактите и колената й бяха кални, имаше ожулване по лицето", обясни Марио Владимиров.

Въпреки състоянието си офталмоложката настояла да помогне на пациента. „Тя се опита да ни покаже, че не й треперят ръцете и след като видя, че не желаем да ни преглежда каза, че не я разбираме и че всъщност си има проблеми", допълни Владимиров.

За сериозни лични проблеми потвърждават и колегите й от болницата. Работи в лечебното заведение от 20 години. До сега не е имала подобен инцидент.
Началникът на Очната клиника, доцент Петкова, веднага извикала друг колега да я замести, а пияната офталмоложка била пратена вкъщи.

„То е опасно за всяко професия! И Вие да се явите пияна на работа, това е опасно за зрителите, но когато се случи на лекар е съвсем друго вече и пациентите са се оплакали при вас. Последствия при всички случаи ще има”, оябсни доц. Ива Петкова началник на Очна клиника в "Александровска" болница.

„Александровска” болница не е случайно лечебно заведение. Всеки нови своята отговорност. Ако за някъде в страната, да не цитирам, това е възможно, за нас това е абсурдно”, заяви от своя страна проф. Лъчезар Трайков, изпълнителен директор на УМБАЛ "Александровска”.

Пациентските организации смятат, че случаите на пияни лекари в последно време не са повече, а пациентите са по-бдителни. Препоръчват ако станем свидетел на подобен инцидент да се обадим в полицията.

„Защото само те имат възможност да установят на място дали наистина човек е употребил алкохол или не. При доказване, обаче, на употреба на алкохол по време на изпълнение на служебни задължения вече пациентът би могъл да предизвика съответните проверки”, обясни д-р Станимир Хасърджиев от Национална пациентска организация.

Пияната лекарка е отстранена от работа до изясняване на обстоятелствата. Тя ще даде обяснения утре пред началниците си. Здравният минситър Десислава Атанасова също е запозната с инцидента. Мнението й е категорично - ако се докажат свидетелските показания лекарката ще загуби работата си. Все пак, важното е, че са са взети мерки и до последствия за пациентите не се е стигнало.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2028 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дайте име

2013.02.12 | 23:35

1
Брао баба

Добави коментар

Водещи новини