РЗИ – Смолян с кампания по повод Световния ден за информираност за болестта лимфом

  • 13 септември 2024 16:00

  • 161
  • 0
РЗИ – Смолян с кампания по повод Световния ден за информираност за болестта лимфом
© Gettyimages

По повод 15 септември, Световния информационен ден за лимфома, Регионална здравна инспекция – Смолян осъществи инициатива за повишаване на осведомеността относно едно от най-честите онкологични заболявания, засягащо кръвта и лимфната система.

Сред всички лични лекари в област Смолян бяха разпространени плакати и над 500 броя брошури и книжки, съобщават от РЗИ - Смолян.

Печатните материали информират за симптомите на болестта в нейните разновидности и дават съвети за възстановяването и подобряването на живота на хората, лекуващи се от злокачествен проблем. Материалите са предоставени от Българско Сдружение "Лимфом“ и са достъпни в електронен вид на страницата на организацията.

Изкуствен интелект е способен да разчита ракови изображения

Тази година Световния ден за информираност за лимфома чества своята 20-годишнина. За първи път той се отбелязва през 2004 г. от Лимфомната коалиция (Lymphoma Coalition), неправителствена организация с глобално значение в борбата срещу заболяването.

През 2024 г. мотото е "Време е за честен разговор за това как се чувстваме“ и се фокусира върху преживяванията на пациентите и техните близки, и необходимостта от подкрепа за преодоляване на въздействието на диагнозата рак върху емоциите и психичното здраве.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
161 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини