УМБАЛ „Света Анна” кани специалисти на експертна среща по проблемите на инсулта

  • 26 юни 2024 12:22

  • 248
  • 0
УМБАЛ „Света Анна” кани специалисти на експертна среща по проблемите на инсулта
© ФБ

Утре, 27 юни 2024 година, УМБАЛ „Света Анна”/Окръжна болница/ в столицата кани на експертна среща, посветена на нуждата от експресна диагностика при сърдечно–съдови заболявания и инсулт, съобщиха от здравното заведение – домакин.

Организаторите уточняват още, че регистрацията за интересуващите се за този важен за обществото ни здравен проблем, ще бъде между 8,45 ч. и 9 ч., а също така, че срещата е открита за журналисти.
Участници и съорганизатори на срещата са освен УМБАЛ „Света Анна” и множество частни организации, асоциации и НПО, които работят по проблемите, свързани с инсулта и сърдечните болести.

Припомням, че

България е на първо място в света по смъртност, причинена от инсулт и че на всеки четирима българи, един е в риск от това коварно заболяване.

Също така сме първенци в Европейския съюз по преждевременна смърт от сърдечно-съдови заболявания. Затова е много важна и похвална инициативата на столичната болница и неправителствените организации, които работят върху превенцията срещу „тихия убиец”.

Лектори на важното събитие ще бъдат проф. Арман Постаджиян, доц. Росен Калпачки, д-р Десислава Кателиева, Аркади Шарков.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
248 0

Свързани новини

Водещи новини