Първи случай на коклюш се появи в Смолянска област

  • 22 май 2024 15:54

  • 302
  • 2
Първи случай на коклюш се появи в Смолянска област
© Novini.bg/ Canva

„Първият възможен случай на коклюш се появи в Смолянска област. Все още чакаме лабораторно с PCR да бъде доказан, но по клинична картина отговаря на заболяването“, каза за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция в Смолян д-р Мими Кубатева.

В училището са взети противоепидемични мерки.

„Всичко, което трябва да се направи, е направено. Няма опасност за останалите деца“, каза директорът на СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Рудозем Сийка Кирякова.

Д-р Мими Кубатева посочи, че Рудозем е една от общините в Смолянска област, в която има най-много откази на родители от задължителните имунизации на децата им. „И точно там се появява първият случай на коклюш. От началото на годината до сега има четири отказа на родители от община Рудозем да имунизират децата си, а за последните пет години са 18 отказа“, каза още д-р Кубатева. Тя коментира, че родителите се санкционират, плащат си глобите, но това не променя отношението им към задължителните ваксини.

2-годишно момиченце от Монтана е с коклюш

Последвайте канала на

Радина Лазарова
302 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:46

2
❤️ Г­­­о­­р­­­е­­щ­­и­­ ­м­­­о­­м­и­ч­­­е­т­­­а­­ ­­в­­и­ ­о­ч­а­­к­­­в­а­­т ­-­­­ X­­1­­8­­.­F­­­U­­N

2024.05.22 | 20:23

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини