25-годишна, загубила битката с рака, с призив: Радвайте се и на най-малките неща в живота

  • 29 февруари 2024 14:56

  • 5855
  • 6
25-годишна, загубила битката с рака, с призив: Радвайте се и на най-малките неща в живота
© Фейсбук

Семейството на 25-годишната англичанка Даниела Тъкрей използва платформата LinkedIn, за да разпространи трогателно послание от нейно име, което тя написала преди да почине от рак.

В предсмъртното си съобщение роденото в Лийдс момиче изказва своите благодарности на семейството и годеника си за цялата им всеотдайна подкрепа и обич, с които са я дарявали всеки ден. Тя също така призовава всички – познати и непознати – да се радват дори и на най-малките неща в живота и да оценяват всеки един момент.

„Ако четете това, значи вече съм изгубила битката с рака и семейството ми е публикувало текста, изпълнявайки последната ми воля. На първо място искам да кажа, че не всички ракови заболявания са причинени от начина ни на живот, в някои случаи това е генетично или, за съжаление, просто се случва. В моя случай, въпреки че бях много здрав и активен човек, в жлъчните ми пътища се появи рак, който не беше под мой контрол и животът ми вече никога не беше същият“, гласи началото на текста.

Учени откриха как стресът помага за разпространението на рак

„Холангиокарциномът е рядък и агресивен рак, който обикновено няма очевидни причини или лечение. Наистина се надявам, че през следващите години ще бъдат направени повече изследвания върху тази ужасна и жестока болест, така че повече животи да могат да бъдат спасени“, пише още тя.

В писмото си Тъкрей подчертава, че се е наслаждавала на живота до последния си дъх.

„Правете това, което ви кара да се чувствате щастливи и не позволявайте на никого да ви отнеме радостта от живота“.

Аз ОБИЧАХ моя живот. Всичко, което бях пожелала, го постигнах. Обичах работата си, обичах годеника си, семейството си, приятелите и кучето си. Благодаря на всички, които направиха живота ми толкова вълшебен. И не забравяйте какво ви казах за радостта от малките неща.

„Ако някога настъпи ден, в който утре няма да бъдем заедно, има нещо, което винаги трябва да помните. Вие сте по-смели, отколкото предполагате, по-силни, отколкото смятате и много по-умни, отколкото си мислите. Но най-важното нещо е, дори да се разделим... Аз винаги ще бъдат с вас. Мечо Пух“.

„И накрая, към моя скъп и прекрасен Том, обичам те и винаги ще те обичам. Благодаря ти за подкрепата и че озари живота ми с толкова много любов и щастие. Сега се наслаждавай на живота, ти го заслужаваш“, завършва посланието си Даниела.

Последвайте канала на

Novini.bg
5855 6

Коментари 6

Добави коментар

2024.05.25 | 09:32

6
❤️ Г­­о­­­р­е­щ­­и­ ­м­­о­м­­и­­­ч­е­т­­а­ ­­­в­­и­­­ ­­о­ч­­­а­к­в­­а­­­т ­-­­ X­­­1­­­8­.­­F­U­­N

2024.02.29 | 18:15

5
Светла му памет! Голям!!!

2024.02.29 | 16:59

4
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone
до Василева

2024.02.29 | 16:10

3
И на кого му пука като пукнем?

2024.02.29 | 15:14

1
И кво?
Василева

2024.02.29 | 15:25

2
Е,нищо само дето си малоумен!

Добави коментар

Водещи новини