Проф. Тодор Кантарджиев разкри за кого е най-опасна "магарешката" кашлица

  • 24 февруари 2024 08:57

  • 2313
  • 3
© Кадър - Нова телевизия

Сухото време е благоприятно за респираторните заболявания. Това каза в ефира на Нова телевизия имунологът, епидемиолог и професор по микробиология Тодор КантарджиевТодор КантарджиевПроф. д-р Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, завършва Медицинска Академия - София през 1981 г., като.

По думите му ниската влажност позволява на аерозолите на респираторните болести остават по-дълго във въздуха. Той препоръча по-често проветряване на помещенията. Грипната епидемия си отива, категоричен е професорът.

По отношение на заболеваемостта от коклюш Кантарджиев посочи, че ваксината е 5-годишна. Възможно било да стане пропуск между дозите и хората да се заразят. За щастие, допълни имунологът, при тях заболяването протичало леко, за разлика от при неваксинираните.

Проф. Кантарджиев за грипа, коклюша и скарлатината

„Магарешката кашлица е най-опасна за неваксинираните бебенца”, подчерта специалистът. Той препоръча жените, които имат намерение да забременеят в скоро време, да се ваксинират против коклюш.

Последвайте канала на

Калина Христова
2313 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 05:05

3
❤️ Г­­­о­р­­е­­­щ­­и­­­ ­­­м­­о­­м­­и­­­ч­­­е­т­­а­ ­­­в­­­и­­ ­­о­­­ч­­а­­к­­в­а­т ­­­-­ X­­1­­­8­­.­­F­­U­N

2024.02.24 | 11:36

2
Марихуана за грипа ???

2024.02.24 | 10:36

1
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини