Удължиха грипната епидемия в Плевен

  • 31 януари 2024 17:10

  • 817
  • 2
Удължиха грипната епидемия в Плевен
© Novini.bg/ Canva

Област Плевен удължава срока на грипната епидемия и въведените временни противоепидемични мерки до 5 февруари включително.

До тогава в сила остава преустановяването на плановите консултации на здрави бременни жени и деца; профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации; провеждането на стриктен ежедневен филтър в детските ясли, градини и училища, както и забраната на свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и социални институции за деца и възрастни, съобщават от пресцентъра на здравното министерство.

Отново в срок до пети февруари остават в сила мерките въведени в областите Смолян, Габрово, Пловдив, Варна, Ямбол, Велико Търново, Пазарджик и Хасково.

В София-област и Шумен те ще важат до 7 февруари, а в Перник до 9 февруари.

Искат в Плевен да има удължаване на противоепидемичните мерки

Към настоящия момент временно преустановяване на присъствения учебния процес е въведено в общо седем области – Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик, Ямбол, Перник и София-област.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
817 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.31 | 18:06

2
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex
Данчо

2024.01.31 | 17:43

1
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: cutt.ly/otkaz

Добави коментар

Водещи новини