Ръст на болните от варицела от началото на януари

  • 10 януари 2024 08:46

  • 732
  • 1
Ръст на болните от варицела от началото на януари
© Pixabay

Ръст на болните от варицела от началото на януари отчитат в Силистренско.

За миналата година са били отчетени близо 500 случая, съобщават от РЗИ, основно на деца във възрастта 5-6 и 10-12 години. Единични са били случаите на по-ниска или по-висока възраст.

Заразната инфекция миналата година е засегнала основно детски и учебни заведения в Силистренска община, но от октомври до края на годината има подчертан ръст на случаите основно в Тутракан и Главиница, като регистрирани случаи са 56. 

Само за първите дни на януари вече има нови 35, от които 27 са от същите две общини, съобщи пред БНР д-р Теодора Начева, директор на РЗИ – Силистра:

Ръст на болните от варицела и скарлатина, ето къде

"Има вече ваксина в България, но тъй като тя е препоръчителна, изключително рядко някой родител пожелава ваксинация на дете".

Предстои обобщаване на данните за обхванат контингент за ваксина срещу морбили, каза още д-р Теодора Начева, основно заради обявената през декември епидемия в съседна Румъния.

Ще се търси какво е нивото у нас, предвид факта, че покритието в годините е малко по-добро от отчетеното в Румъния, допълни д-р Начева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
732 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.10 | 09:27

1
Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички бокл.уци от тялото: паразити, токсини, отпадъци и възстановява тялото. -----> paply.org/clean

Добави коментар

Водещи новини