Кипър увеличава мерките срещу коронавирус в училищата

  • 08 януари 2024 07:51

  • 832
  • 0
Кипър увеличава мерките срещу коронавирус в училищата
© Novini.bg/ Canva

В Кипър учениците се връщат днес в класните стаи след Коледната ваканция с 10 мерки за предпазване от коронавируса, които бяха обявени от здравното министерство. Епидемиолозите прогнозират събирането на децата да доведе до ръст на случаите на Ковид-19, чийто брой в страната вече е повишен. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Препоръката преди връщане в училище всички да се тестват за Ковид-19 изпълни през уикенда дежурните аптеки и лаборатории. Фармацевти отчетоха и повишено търсене на тестове за самостоятелна проверка за коронавирус. Използването на маски в затворените училищни пространства - класни стаи, коридори, училищни автобуси, също е сред превантивните мерки, предаде БНР.

Здравните власти призоваха родителите да не изпращат децата си на училище, ако те имат симптоми на респираторна инфекция. На учениците с положителен тест за коронавирус се препоръчва да останат вкъщи 5 дни, като отсъствията им ще бъдат извинени.

Кипър засилва мерките срещу Ковид-19

За над 3600 случая на коронавирус съобщи здравното министерство в края на миналата седмица, без да се броят необявените положителни самотестове. Отрицателен 48-часов бърз или ПСР тест е задължителен от петък при посещения в болници, медицински центрове, социални домове. Кипърската фармацевтична асоциация изрази готовност да подпомогне ваксинирането срещу коронавируса, като предложи то да се извършва и в аптеките.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
832 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини