Ива Христова: При сегашния вид на COVID-19 по-често има възпаление на очите

  • 25 септември 2023 10:17

  • 983
  • 0
Ива Христова: При сегашния вид на COVID-19 по-често има възпаление на очите
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Сред симптомите на сегашния вид на COVID-19 по-често има възпаление на очите. Данните не са достатъчно, за да се сравнят с предишните варианти. Всяко едно заболяване протича различно тежко в зависимост от имунитета на пациента. От вариант „Делта” към вариант „Омикрон” на се премина с около 30 мутации. Все още това е подвариант на „Омикрон”, но много малко са данните за него. Това заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1227

Само за месец случаите на заразени с COVID-19 у нас са се увеличили 7 пъти. Нараства броят и на приетите в болница ежедневно.

39 са новите случаи на Ковид в България

А много страни се готвят за нова, есенна вълна. Междувременно у нас пристигнаха 80 хиляди дози от адаптираната ваксина на „Пфайзер”.

По думите на д-р Красимир Манасиев общопрактикуващ лекар от Монтана, сега фокусът е насочен към противогрипните ваксини. Там няма желаещи да се ваксинират срещу COVID-19. Все още единични са случаите на хора със симптомите за COVID-19 - обща отпадналост, изострено дишане, болки в мускулите, обясни някои от проявленията на заболелите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
983 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини