Безплатни прегледи за рак на гърдата в УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив

  • 23 септември 2023 08:11

  • 814
  • 1
Безплатни прегледи за рак на гърдата в УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Безплатни прегледи за рак на гърдата стартират във Втора клиника по хирургия към УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.

Желаещите могат да заповядат на 25, 26 и 27 септември от 12 до 14 часа в кабинета на 11 етаж на бул. "Пещерско шосе" 66, след предварително записан час на телефон 0898478250, съобщиха от здравното заведение.

Прегледите ще извърши хирургът доц. д-р Ваня Узунова, която е водещ специалист в областта на диагностиката и лечението на заболявания на гърдата.

Мъже с рак на гърдата ще получават безплатна хормонална терапия

“Карциномът на гърдата заема първо място от онкологичните заболявания при жените. При редовен профилактичен преглед и открит своевременно той е лечим. Затова всяка жена е необходимо да прави ежегоден профилактичен преглед при специалист-хирург-мамолог, който преценя и допълнителните изследвания, които трябва да се направят, както и съответното лечение“, споделя доц. Узунова.

По данни на Световната здравна организация през 2020 г. ракът на гърдата е изместил този на белия дроб като най-разпространено онкологично заболяване в света.

Почти 12 на сто от новорегистрираните онкологични заболявания годишно са от рак на гърдата – това са 2,3 милиона нови случая. Една от основните причини за това е, че в по-голямата част от случаите се диагностицира в късен стадий, когато шансовете за ефективно лечение са малки, пише 24 часа.

Доц. д-р Ваня Узунова е доказал се хирург в гръдната хирургия и притежава две следдипломни квалификации върху диагностика и лечение на доброкачествени и злокачествени образувания на гърдата в Институт Кюри във Франция, както и една във Вашингтон. През 2011 г. защитава дисертация върху заболяванията на млечната жлеза и до днес продължава да надгражда знания за съвременните методи на лечение, както в България, така и в Европа.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
814 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.23 | 11:15

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини