Д-р Емилова: Инжекциите за диабет, използвани за отслабване, могат да причинят огромни вреди

  • 19 март 2023 12:19

  • 6466
  • 2
Д-р Емилова: Инжекциите за диабет, използвани за отслабване, могат да причинят огромни вреди
© Facebook

Пролетта е сезон за пречистване на тялото. Неслучайно пролетните пости са най-дългите - 48 дни, защото организмът трябва да се пречисти след зимата заради по-малкото физическо натоварване и по-тежката храна. Това коментира в "Денят започва" с Георги Любенов диетологът д-р Людмила Емилова.

Не можеш да си щастлив, ако се тъпчеш с храни боклуци, категорична е тя, а свалянето на килограми зависи от волята на всеки човек.

Галена се боде в корема. Тръгна по участия с лекарка

Д-р Емилова обясни какво представляват инжекциите за диабет, с които някои хора злоупотребяват, за да отслабнат бързо.

"Това е така нареченият семаглутид, който се отделя в панкреаса, когато дълго време не приемаме храна. Това е реакция на организма, създадена през хилядите години, в които хората са живели по този свят и са имали периоди на гладуване поради природни катаклизми. В този случай, когато 10 дни не се вкарват големи количества храна в организма, панкреасът започва да отделя семаглутид, който, стигайки до мозъка, сигнализира, че няма храна. Мозъкът тогава командва да започне да се произвежда глюкоза от мазнини".

Това е изкуствена стимулация на мозъка да разгради мазинините, уточни тя. Когато обаче огромна доза от това вещество се вкарва венозно, е неестествено и крие огромни рискове за тялото.

"Има опити върху гризачи, които показват, че има огромен риск да се получи карцином на щитовидната жлеза, а аз вече знам случаи на пациенти, които наистина имат рак на щитовидната жлеза вследствие на прекаляването с приема на семиглутид".

Весела Найденова
6466 2

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.19 | 12:49

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032
Алчна

2023.03.19 | 12:44

1
Да защото лекарството струва 200 лева и сваляш веднага поне 7 килограма , а нейните клизми 3000 лева

Добави коментар

Водещи новини