Как да се справим с постковид синдрома?

  • 30 януари 2023 15:20

  • 730
  • 0
Как да се справим с постковид синдрома?
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Постковид синдромът ни бе заложен още през март 2020 година, когато на всички ни стана ясно - цивилизацията ни е стигнала до там, че светът може да бъде затворен за една секунда, като лавка. Разбрахме, че не сме независими. Нормално е това усещане да развие всякакви проблеми, които могат да отключат тревожност и паник атаки.  Това съобщи в ефира на Дарик известният психотерапевт и специалист по хипнотерапия Иво Величков. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32589

Симптомите на силната тревожност са обикновено задушаване, виене на свят,  усещане за „топка в корема“ и дори за припадане, обясни Иво Величков и уточни, че все повече младите хора стават жертва на паник атаки. 

Според него всяко едно подобно състояние зависи основно от това, доколко травматично е нашето отношение към дадена ситуация. 

Ако можем да променим гледната си точка към нещата, които не ни харесват, ако може да променим обстановката, средата…, тогава промяната зависи от нас. В останалите случаи, в които нищо не можем да променим – ни остава единствено да приемем. 

Учени откриха първите доказателства за увреждания, свързани с COVID-19, които се появяват след излекуването

Страхът е нещо естествено, но въпросът е да не му позволяваме да ни спира да живеем, категоричен е Иво Величков.

Към страховете си днес можем да гледаме по два начина - да осъзнаем кои са неизбежни, за да се примирим с тях и кои са преодолими, за да "се прежалим" и да продължим. 
 

Повече за Коронавирус

corona
Цветелина Кирилова
730 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини