Лекар връща дете на годинка с 39,7° температура, пред болницата получава гърч

  • 24 януари 2023 07:55

  • 46498
  • 26
Лекар връща дете на годинка с 39,7° температура, пред болницата получава гърч
©

Майка от Стара Загора обикаля болници в града с детето си, което е на 1.7 г. и сблизо 40 градуса температура. Мариета Иванова описа случая в групa във Facebook

Детето е вдигнало температура в събота срещу неделя вечерта. Дала му е температуропонижаващ сироп и е заспало. На сутринта момченцето отново е било с температура. 

Три болници в Бургас отказаха да приемат 13-годишно дете в тежко състояние

"Тръгнахме незабавно към неотложния кабинет, при което имаше опашка чак отвън. Нямахме време, тръгнахме към болница "Тракия", преглеждат го и мерят температура 39,7 градуса, при което докторката ни пита имаме ли нещо за температура, казвам "в колата отвън Нурофен и Панадол". Прегледа го и каза: "Най-вероятно инфекция". Тръгваме и вървим към колата, слагам детето да седне и мъжът ми отваря Нурофена, детето започва да се тресе, скова се и обърна очите", споделя за преживения ужас майката.

Родителите се върнали обратно в болницата и лекарката ги насочила към спешното. Сложили на детето кислородна маска и му дали лекарство за температурата. Насочили ги към инфекциозното отделение на областната болница, където са закарани с линейка. 

"Следва попълване на документите около 40 мин. Сложиха му абокат - 6 пъти, докато намерят вена, (от страх детето ги беше свило) и взеха кръв за изследване, стаи няма свободни, сложиха ни в столовата без чешма. Сестрите се ядосват, защо пак пращат най-тежките случаи при тях", пише още майката. 

На детето са направени изследвания, ден по-късно получава диагноза - грип, но не било сигурно. 

"Чувствам се безпомощна, изплашена и съкрушена, как да му помогна и какво да направя", завършва публикацията си майката.

Тя уточнява, че причината да сподели проблемите си, е, че търси адекватна реакция при следващ такъв случай с някое друго дете. 

Радина Лазарова
46498 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
Критик

2023.01.27 | 20:42

26
Боже деца не се раждат а тия неграмотници (лекари) си правят шеги с българския род На майката като съвет също от майка температура се сваля равни части вода и оцет напоена и изискана кърпа на челото и чорапи на крачетата и много вода да пие детето .Като родител съветът ми е че такива измислени лекари са за пребиване и обратно да учат че явно са завършили строителство Желаем детето да се оправи Това е новият грип с много висока температура .болки в гърлото и кашлица.При деца и възрастни минава по тежичко но минава
Edna

2023.01.24 | 18:38

25
Трябва да има закон, който и да се спазва и при такива ситуации да им се отнема правото да практикуват за известен период тази професия. При две нарушения се отнема правото завинаги.
Yes

2023.01.24 | 16:16

24
Първо, това вече го прочетохме във ФБ и имаше пояснения, че детето е било и с диария и затова съвсем правилно е насочено към инфекциозното отделение. Освен това , детето личен лекар няма...или те все не са.на работа когато е напечено., но претенции за.пари и такси.само те имат. Оплакване от личен лекар не сме чули и прочели до сега, толкова ли са безгрешни или към тях има респект, защото дават наравления, документи и т.н....Нали детото има личен лекар, изобщо потърсили ли са го поне за съвет, за тях все оправдания и не се споменават дори. Спешните центрове и дежурните, които са на работа го отнасят...болна държава от освирепели злобни ограничени хора...не може името да си напише, но акъли раздават...лекувайте се като сте толкова компетентни! В Европа е така..за температура Парацетамол и в къщи!
Някой

2023.01.24 | 14:48

23
Определено няма да може да ме върне!!! Ще избира да я осъкатя или да види детето!
Г.Г. от Шумен

2023.01.24 | 13:12

22
Това че системата ги ограничава е само на всички,но не бива да се плюе поголовно. Има много много добри,прекрасни лекари като д-р Теодорова от ВМА , д-р Савченко от Св.Анна. Виновни са тъпите ни политици! Мислете за кого гласувате!!!!
Г.Г. от Шумен

2023.01.24 | 12:57

21
Защо ли ми е много познато?! Има много мързеливи здравни работници.Съпругът ми беше 3 седмици с t 39:8/40. градуса. Цял ден е с 39. и след 20 часа става 40. След като сама реших и пуснах изследвания: Суе,стер.урина,CRPи други платени.. Какво се оказа? След манипулация категоризация е пипнал псевдомонас . Човека е бил със сепсис,с пиелонефрит вследствие бактерията и.....нищо му няма. Благодарим на д-р Савченко от Св Ана. и д-р Теодорова от ВМА Варна! Това са прекрасни Лекари хора с голямо "Ч". ЧОВЕК! Дано има повече толкова прекрасни лекари. Да бъдат БЛАГОСЛОВЕНИ!!!
малко би бият

2023.01.24 | 11:22

20
ма много некъдърни тия лекари
Светлозар

2023.01.24 | 10:44

19
Коментарите са ви толкова тъпи , че е добре ,че живеете в Бг. и да си останете в България ! Хайде някой адекватен да ми обесни , какво може да направи лекаря ,след като системата го ограничава тотално ,преди да е видял пациента ? Има толкова много бюрократщина ,че ви е бедна фантазията . Как да приемеш спешен , ако не е регистриран правилно?Ако почине и не е правилно приет или въобще приет следва съд . За заплатите са прави хората един тъпак без образование ( дюнержия например ) получава колкото лекар ,а отговорност нула , да не говорим че за отваряне на дюнер трябват 10-12 бона ,а за болница и прочее трябват милиони . Системата и политиците ни са виновни за положението ,а вие плюете по тези които ви лекуват.

2023.01.24 | 08:07

2
Това не са хора,а алчни бездушни изроди
коко

2023.01.24 | 10:02

18
Линч за тези печелбари
Котарак

2023.01.24 | 08:51

7
Имат монети от два лева вместо очи.

2023.01.24 | 09:53

17
ако това се случи на мойто дете аз ще бъда съдията и който е виновен ще му изпълня смъртната присъда публично и ще го лежим после детето ми е по важно от живота

Добави коментар

Водещи новини