Китай отваря отново границите, слага край на COVID карантините

  • 09 януари 2023 06:45

  • 812
  • 3
Китай отваря отново границите, слага край на COVID карантините
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Китай започна да отваря отново границите си от неделя и сложи край на изискванията за дълга карантина за пътниците, с което се слага край на политика на страната за "нулев COVID", съобщи Fox News.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

Припомняме, че повторното отваряне на сухопътните, морските и въздушните преходи идва, докато епидемия разкъсва Китай, което принуди редица държави по света да наложат нови ограничения върху пътуването на китайски граждани през последните седмици.

САЩ, Южна Корея, Япония, Австралия, Италия, Канада и други изискват от китайските пътници да имат отрицателен тест за COVID-19, преди да напуснат страната. Тези нови ограничения предизвикаха остри укори от страна на китайски служители.

Пътуващите между Хонконг и континентален Китай все още трябва да имат отрицателен тест за COVID-19, което е много по-леко ограничение от отнемащите време и скъпи карантинни периоди, които се изискваха преди.

Тайланд затегна COVID мерките

"Целта е да се върнем възможно най-бързо към нормалния живот преди епидемията", каза главният изпълнителен директор на Хонконг Джон Лий пред репортери на брифинг в неделя сутринта. "Искаме да възстановим сътрудничеството между двете страни.

Международни здравни служители натискат страната за повече прозрачност относно мащаба на епидемията, която преживява.

Майк Райън, директор за спешни случаи на Световната здравна организация (СЗО), каза тази седмица, че данните, които Китай е публикувал, не представят истинското въздействие на болестта, включително при приемане в интензивни отделения, смъртни случаи и хоспитализации.

Последвайте канала на

Калина Христова
812 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Kali

2023.01.09 | 08:57

3
Мътните да ги вземат гадовете долни....що да не плъзнат навсякъде, та хептен да омажат всичко....ама защо по дяволите ние бе си затворим границите за тая заразна сган??
живите мъртви

2023.01.09 | 07:23

2
Те са тук, те са всред нас.

2023.01.09 | 07:22

1
Жълтите копиленца съсипаха света и продължават да си играят с огъня.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини