И Португалия ще изисква тестове за КОВИД-19 от пътниците, летящи от Китай

  • 07 януари 2023 06:40

  • 362
  • 2
И Португалия ще изисква тестове за КОВИД-19 от пътниците, летящи от Китай
©
Слушай новината Слушай новината

Пътниците, които летят от Китай за Португалия, ще трябва да си направят отрицателен тест за КОВИД-19, преди да се качат на борда на самолета, съобщи снощи Министерството на здравеопазването на иберийската страна, цитирано от Франс прес и Ройтерс, предаде БТА.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1290

При тези полети пътниците и екипажите ще трябва да носят защитни маски, се казва в изявление на министерството. Още от днес някои от тези пътници ще бъдат подлагани на "случайни, но задължителни" тестове при пристигането си на португалските летища, за да могат местните здравни власти да идентифицират разпространените варианти.

За същата цел ще бъдат тествани и отпадъчни води от летището в Лисабон и самолети от Китай.

Отрицателният тест трябва да бъде направен не по-късно от два дни преди заминаването. Изискванията влизат в сила в 12:00 ч. (0000 по Гринуич) в неделя и "авиокомпаниите са отговорни за спазването на мярката при качване на борда".

Китай се сблъсква с безпрецедентно нарастване на случаите на заразяване след облекчаването на правилата за "нулев КОВИД". Пекин вече отхвърли критиките към достоверността на здравните си данни.

Тази седмица Европейският съюз призова своите държави членки да въведат проверки преди полет в Китай, като ги допълнят със "случайни тестове" при пристигане в Европа.

Нидерландия ще изисква отрицателни тестове за COVID-19 от пристигащите от Китай

Няколко държави, сред които САЩ, Япония, Франция и Германия, вече са постановили подобни мерки.

Последвайте канала на

Десислава Станева
362 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.08 | 14:53

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
циркът

2023.01.07 | 08:35

1
започва наново

Добави коментар

Водещи новини