Медиците от Центровете за спешна медицинска помощ излизат на национален протест на 19 октомври

  • 06 октомври 2022 13:54

  • 298
  • 2
Медиците от Центровете за спешна медицинска помощ излизат на национален протест на 19 октомври
© Novini.bg/ Canva

Медиците от центровете за спешна медицинска помощ излизат на национален протест на 19 октомври, съобщиха организаторите му от Национален синдикат „Защита“.

Лекари, медицински сестри, фелдшери, шофьори на линейки и санитари от центровете за спешна помощ в цялата страна настояват за редица увеличения, между които попадат това на основната заплата на всички работещи, на заплащането при полагане на нощен труд, на средствата за ваучери за храна. Към исканията им е и промяна на категорията труд от трета, тя да премине във втора.

Протест на варненски медици заради лошите условия на труд и ниските заплати

Това са част от проблемите, за чието разрешаване настоява медицинският персонал в спешните центрове, посочени от пресцентъра на синдикат „Защита“ за БТА.

Миналата седмица Министерският съвет все решение да отпусне допълнителни разходи в размер на 9,8 млн. лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването за тази година. Тогава служебният здравен министър Асен Меджидиев посочи, че до края на годината на медиците от спешните медицински центрове ще бъде отпуснато допълнително възнаграждение между 600 и 150 лв. в зависимост от длъжността. Средствата трябва да компенсират липсата на ковид добавки, които са били осигурени във времето на извънредната епидемиологична обстановка до страната до юни.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
298 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.06 | 14:25

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
с

2022.10.06 | 14:00

1
колко пъти и колко години вече едно и също

Добави коментар

Водещи новини