Германският здравен министър: ЕС може да разреши комбинирани ковид ваксини от следващия месец

  • 12 август 2022 14:53

  • 971
  • 3
Германският здравен министър: ЕС може да разреши комбинирани ковид ваксини от следващия месец
© getty images

Европейските агенции по лекарствата могат да разрешат използването на ваксини, които са ефективни срещу два варианта на коронавирус, заяви днес германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Той заяви, че очаква Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) да се събере на 1 септември, за да разгледа ваксина, която да осигурява защита срещу оригиналния вирус, както и срещу варианта Омикрон. ЕАЛ вероятно ще се срещне отново на 27 септември, за да разгледа комбинирана ваксина срещу оригиналния вариант на вируса и подварианта BA.5, който е причина за неотдавнашното нарастване на случаите в световен мащаб, добави Лаутербах.

Германия е осигурила достатъчни количества от двете ваксини и ще може да започне да ги доставя по места в деня, след като получи разрешение, допълни германският министър.

Pfizer и BioNTech започват изпитване във втора фаза на ваксина срещу Омикрон

Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ заяви, че комбинираните ваксини, наричани още "двувалентни" или "многовалентни", ще позволят на бустерните дози да запазят доказаните предимства на оригиналните ваксини срещу коронавирус, като същевременно осигурят допълнителна защита срещу нови варианти.

Такъв подход се използва при противогрипните ваксини, които се коригират всяка година в зависимост от разпространените варианти и могат да предпазят от четири различни грипни щама, уточни Асошиейтед прес.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Виолета Симеонова
971 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.08.13 | 13:43

3
аз пък ще си го преместя във другия крачол
Умник Гюро

2022.08.12 | 17:13

2
Ето какво печелите, ако се отровите/ваксинирате: шанс да умрете веднага от тромбози и инфаркти; мутирали ДНК клетки, които започват да произвеждат шипов протеин; разбита имунна система и органи вследствие на действието на шиповия протеин; предаване на мутациите и уврежданията на бъдещите поколения чрез генетично унаследяване; бавна и мъчителна смърт от всякакви болести заради разбитата ви имунна система. Вие, Дами и Господа, де факто развивате СПИН без да ви го казват. Затова, ако огледате внимателно ваксинираните, ще забележите физически деформации по лицата им и непрекъснатото им боледуване от нещо. Отровите/ваксините в тялото им никога не спират да действат, докато не пукнат. Хайде сега, отивайте и се ваксинирайте, ако ви стиска.
Аз

2022.08.12 | 15:42

1
Какво стана с българската ковид ваксина? Защо нито една медия не се поинтересува? Защо изведнъж спря всякаква информация за ния?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини