Д-р Александър Симидчиев: По-трудно ще контролираме пандемията

  • 09 август 2022 08:51

  • 1050
  • 3
Д-р Александър Симидчиев: По-трудно ще контролираме пандемията
© Кадър - Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

В момента имаме висок процент положителни тестове, а нисък общ брой тестове. Броят на положителност е вторият най-висок от началото на пандемията досега, което означава, че по-трудно ще я контролираме. Положителната новина е, че сегашният пик е с тенденция към стихване. Ниска е честотата на новопоявяващите се болни. Това заяви пулмологът д-р Александър СимидчиевАлександър СимидчиевД-р Александър Симидчиев  е пулмолог, интернист с дългогодишен опит в областта на белодробната в ефира на Нова телевизия.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1277

Броят на хоспитализираните като процент от общо боледуващите беше намалял много, но сега имаме реален пик. Имаме болни, които се хоспитализират, от тях в интензивно отделение си стои една постоянна бройка от началото на пандемията, показа графики той.

„Справяме се по-добре с пандемията в дългосрочен план”, подчерта пулмологът като се обоснова, че процентът на починалите в следствие на заразяване с COVID-19, се понижава, макар и плавно. По думите на д-р Симидчиев ниският брой на ваксинации у нас поставя здравната система в постоянна нестабилност.

Той коментира и новият случай, при който жена обиколи няколко здравни заведения, докато бъде приета за лечение от заболяването. „Системата ни не е подредена и структурирана така, че да работи като истинска система”, категоричен е лекарят.

Д-р Симидчиев твърди, че има елемент на генетична склонност към това да се боледува по-тежко от COVID-19. По думите му е проблем да се заразяваме често.

 

Последвайте канала на

Калина Христова
1050 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Няма коронавирус и няма пандемия

2022.08.11 | 08:19

3
Хора в България целува куче, спя с куче, плуват в морето с куче, деца и кучешки изпражнения! Има свинство и антисанитария! Цяла крайбрежна зона е тоалетна за домашни любимци и няма никакви мерки срещу свини и антисанитарии.
Умник Гюро

2022.08.09 | 14:41

2
Ето какво печелите, ако се отровите/ваксинирате: шанс да умрете веднага от тромбози и инфаркти; мутирали ДНК клетки, които започват да произвеждат шипов протеин; разбита имунна система и органи вследствие на действието на шиповия протеин; предаване на мутациите и уврежданията на бъдещите поколения чрез генетично унаследяване; бавна и мъчителна смърт от всякакви болести заради разбитата ви имунна система. Вие, Дами и Господа, де факто развивате СПИН без да ви го казват. Затова, ако огледате внимателно ваксинираните, ще забележите физически деформации по лицата им и непрекъснатото им боледуване от нещо. Отровите/ваксините в тялото им никога не спират да действат, докато не пукнат. Хайде сега, отивайте и се ваксинирайте, ако ви стиска.

2022.08.09 | 09:48

1
кой ви е избирал и назначавал да контролирате нещо въобще?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини