Добро утро от Пирогов!

  • 28 юли 2022 08:56

  • 31159
  • 13
Добро утро от Пирогов!
© фейсбук

"Добро утро от 122-ри кабинет в Пирогов". Така започва постът на една майка, който буквално за минути взриви социалните мрежи.

"За тези от вас, които не знаят, това е кабинетът по токсикология.

Там съм с моя син, Макс, на 15 години, който е все още в безсъзнание след употреба на алкохол и райски газ в дискотеката в град Правец, въпреки положените за него грижи в спешното отделение на поликлиниката в града (по-късно ще добавя имената на хората, които бяха на смяна), и след 3-те банки глюкоза…

В безсъзнание и с 1.43 промила алкохол според теста с дрегер.

Нормално, добро момче, спортист, който не пуши, никога не е употребявал алкохол, райски газ и т.н. се опитва да пребори отровата в кръвта си.

Това не е разказ за вредите от алкохола, нито за възпитанието, нито за това кой за какво е отговорен или виновен в конкретната ситуация.

Това е разказ за всеобщото малодушие, за страха в малкия град и за мълчанието на агнетата.

Ще се опитам да бъда максимално кратка, тъй като пиша с едната ръка, докато с другата държа главата на детето си, което се опитва да повръща.

Всъщност няма какво толкова да ви разказвам, просто ще ви задам няколко въпроса, а вие не се чувствайте длъжни да ми отговаряте. Отговорете на себе си.

Защо в Правец всички знаят какво се случва в дискотеката?

Защо в дискотеката се допускат малолетни лица с хвърчащи, попълнени от когото и да е декларации, въпреки, че в тях изрично се посочва, че трябва да са попълнени от родител?

Защо в дискотеката се продават балони с райски газ на малолетни лица?

Проверките на КЗП в дискотеките за продажба на райски газ продължават

Дали на някого е хрумвало да провери какво се случва в единственото заведение в града, от което се чува силна музика в 2:30 сутринта?

Дали на някого е хрумвало да провери защо пред заведението е пълно с пияни, неадекватни и повръщащи младежи?

Дали на някого е хрумвало да пусне жалба, да предизвика проверка, да потърси публичност, да реагира?

Какво мисли полицията по въпроса?

Какво мисли Община Правец по въпроса?

Какво мислят гражданите на Правец?

Защо всички, с които разговарях тази нощ гледат в земята и хапят устни, когато им задавах същите въпроси?

Разбирате ли накъде бия…?

Ние българите сме много добри в това да си заравяме главата в пясъка, да чукаме на дърво и да се надяваме такова нещо да не се случи в нашата къща. “Да не дава Господ” си го повтаряме във всеки случай, при който нещо лошо сполети роднини, колеги, приятели. Като че ли, той Господ няма друга работа, освен да ни предпазва от лоши неща. Като че ли нямаме мозъци, сърца, ръце и усти, с които да направим нещо. Преди да е станало късно, преди нещастието да е почукало и на нашата врата.

Замислете се, погледнете децата си, пак помислете и после отговорете на себе си. Защото ако тази нощ, “не дай си Боже” имахте нужда от линейка за вас, вашето дете, ваш близък, приятел или роднина, тя нямаше да е на разположение. Тази нощ единствената линейка в Правец кара моя син към токсикологията на Пирогов", се пише в поста.

Последвайте канала на

Десислава Станева
31159 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2023.05.18 | 18:04

13
Защото, навсякъде има местни дерибеи, и хората ги е страх. Това е цяла структура, която се занимава с производство, и разпространение на трева, розови хапчета, и разни прахове. Разбира се за Москва заминава печалбата.

2023.05.18 | 17:59

12
Щото онези голите майни, и Алибегачката, съдят Полицията

2022.07.28 | 16:54

11
е нали това е селото на оня Правешки идиот Тодор Живков и другия селски тарикат Вальо Златев....там няма закони
МНОГО ТОЧНО!

2022.07.28 | 16:15

10
Това е истината!

2022.07.28 | 10:29

2
абе я не ни занимавайте с тия словоизлияния! ние да сме замислели, а ти къде бля, че синът ти ходи по дискотеките по нощите! не пиел, не пушел, ама сега бил в токсикологията! като си знаела какво се случва, що не си извади главата от пясъка и да си сигнализирала, на нас ни задавала въпроси!
Пенка Ванчева

2022.07.28 | 14:26

9
Точно!
хахаха

2022.07.28 | 11:24

4
да бе, как пие като е в безсъзнание? както и да се напъва корнела, майките няма да гласуваме за нея
111

2022.07.28 | 11:15

3
1,43 пък не пиел как става тая работа
Вени

2022.07.28 | 11:58

6
Напълно подкрепям майката. Пълно безхаберие сякаш това не е проблем с който всички трябва да се борим защото засяга нашите деца. Трябва ли да чакаме като всеки път да се случи нещо по страшно за да се реагира или пък само когато ни засяга лично.
Някой

2022.07.28 | 12:46

8
А 'що майката не си възпита детето, кое е правилно и кое не?! И че някое друго изтървано лайно му бутне нещо в ръката да опита и той вдима, за да не остане по-далеч от другите!!! Възпитание липсва, възпитание!!!
British Petrolium

2022.07.28 | 11:39

5
Реално 1.43 не е много - хората си карат колите с доста повече. Освен това, ако детето наистина пие за първи път и предвид крехката възраст може да ги достигне от само 1-2 водки тези промили. С 1.43 човек се чувства леко замаян, но е далеч от припадане - припадането става над 3.5 и то при хора без опит. Очевидно райският газ е помогнал, а може да е имало и "екстри" като бонбонки или други евтини наркотици. Тази майка да си държи отрочето под око, а да не обвинява арменския поп за нейните грехове, оревавайки орталъка за собствената си безотговорност.
Eva

2022.07.28 | 12:00

7
А каква работа има малолетното Ви дете в дискотеката през нощта и какъв е Вашия родителски контрол
на майка му

2022.07.28 | 09:31

1
PR, нещо сте попресилили краските, пияни тинейджери, ужасс, даже и повръщат, кмета е виновен, да се забрани водата от чешмата за малолетни, в дискотеката само с ковид тест

Добави коментар

Водещи новини