За първи път: Маймунска шарка при дете

  • 05 юли 2022 11:25

  • 1296
  • 1
За първи път: Маймунска шарка при дете
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

За първи път в света бе открит случай на маймунска шарка при дете. Националния здравен институт на Нидерландия откри 64 нови случая на инфекция с маймунска шарка, включително при дете в училищна възраст, съобщи ANP, цитирана от Дарик нюз.

Все още не е установено как детето се е заразило с маймунска шарка, но здравните власти предполагат, че това се дължи на контакт с кожата на вече заразен човек.

СЗО призовава за спешни действия срещу маймунската шарка в Европа

Останалите нови случаи включват мъже, повечето от които правят секс с други мъже. Това вероятно се дължи на събитията по време на месеца, в който се провеждат гей-паради в Амстердам и други големи градове в страната.

Общо 352 случая на маймунска шарка са открити в Нидерландия.

Здравни препоръки при маймунска шарка: Ето какъв е инкубационният период

Маймунската шарка е рядко вирусно заболяване, предавано на хората от животни. Среща се често в Западна и Централна Африка. Симптомите на заболяването са висока температура, главоболие и обрив по кожата, който започва от лицето и се разпространява в останалата част от тялото.

Теодора Павлова
1296 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.05 | 13:30

1
❤️Спрете да се дрогирате. Знам един сайт, където хиляди самотни момичета чакат да бъдат прецакани. Проверете ги на връзката ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини