Двойно повече заразени с коронавирус в Германия през последната седмица

  • 14 юни 2022 15:40

  • 1490
  • 0
Двойно повече заразени с коронавирус в Германия през последната седмица
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Случаите на зараза с коронавируса в Германия са нараснали над два пъти през последната седмица, а министърът на здравеопазването Карл Лаутербах предупреди, че предстои лятна вълна на заразата, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Националният здравен институт "Робърт Кох" съобщи, че за седем дни случаите на зараза са средно 447,3 на 100 000 души спрямо 199,9 на 100 000 за предходния седемдневен период.

"Доброволното носене на маски в закрити помещения и четвърта доза на ваксината са най-добрите антидоти", написа в "Туитър" германският здравен министър.

Четвъртата доза на ваксината се препоръчва в Германия само за хора над 70-годишна възраст, за персонал в здравни заведения и за хора със слаба имунна система.

Ситуацията с COVID-19 на Балканите

Една от причините за бързото нарастване на заболелите може да се дължи на разпространението на мутацията ВА.5 на варианта Омикрон. Засега обаче експертите в Германия не очакват това да доведе до затруднения в здравната система. 

На този етап от пандемията, особено след появата на Омикрон, се смята, че честотата на разпространение на заразата не отговаря напълно на общата инфекционна ситуация. От известно време насам експертите предполагат, че има голям брой случаи, които не са регистрирани от здравния институт, главно защото заболяването може да премине леко, и защото не всички заразени лица се подлагат на официално признат пи си ар тест.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
1490 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини