COVID заболеваемостта в област Смолян скочи с над 90% за седмица

  • 22 март 2022 14:07

  • 1292
  • 0
COVID заболеваемостта в област Смолян скочи с над 90% за седмица
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Нивото на COVID заболеваемостта в област Смолян отново е повишено през миналата седмица, след тенденция на намаление и успокоение на епидемичната обстановка от началото на февруари, според данни на РЗИ. Новите случаи на коронавирус през последната седмица са 118, регистрирайки ръст на положителните проби с 92 процента. Показателят 14-дневна заболеваемост за областта е 177 на 100 хиляди население, а в община Баните – 507/100 000.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Около 40 процента от  позитивните през седмицата са от дома за хора с психични разстройства в с. Петково.  В социалния дом се наблюдава взрив от COVID, според директора на РЗИ – Смолян д-р Мими Кубатева. С положителни проби са близо половината от обитателите и седем души от персонала, но повечето от тях са без симптоми или оплаквания. Само трима от общо 47 ковид позитивни в дома са с леки оплаквания и са под наблюдение на личните лекари, като не се е налагало болнично лечение. Всички заразени са поставени под карантина.

Независимо от повишението на случаите на коронавирус, епидемичната обстановка в област Смолян е в посока огнищно развитие на заразата, а не дифузно разпространение, уточняват от инспекцията. 

Ето в кои градове има най-много заразени с COVID-19

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
1292 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини