Новите случаи на коронавирус в Черна гора са намалели с 50%

  • 17 февруари 2022 13:05

  • 206
  • 0
Новите случаи на коронавирус  в Черна гора са намалели с 50%
©
Слушай новината Слушай новината

Институтът по обществено здраве на Черна гора обяви днес, че броят на новите случаи на коронавирусна инфекция през последните две седмици е по-нисък с около 54 процента ​​в сравнение с предходните две. Черна гора все още провежда най-голям брой тестове в региона на 1000 жители, което показва добър контрол на пандемията, твърдят компетентните власти в страната. Все пак, по брой на новите случаи на милион жители страната изостава от най-развитите европейски държави. Днес в Черна гора са регистрирани нови 428 случая на коронавирусна инфекция.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1283

Що се отнася до мерките, те отдавна са отслабени: никой не изисква наличието на сертификат за ваксинация срещу КОВИД-19 при влизане в големите търговски центрове, а кафенетата и ресторантите са пълни. Все още остава в сила правилото за носене на маска в затворени обекти и то се спазва доста стриктно.

Лекари: След боледуване от COVID-19 може да се развие диабет

Напълно ваксинирани са 45 процента от населението на Черна гора, а 15 процента са приели бустерна доза, показва световната статистика. Според Института по обществено здраве 34 на сто от населението, тоест 40 процента от пълнолетните  граждани в страната, в момента са "правилно ваксинирани". Терминът обозначава броя на хората, които са получили адекватен брой дози ваксина през последните шест месеца.

Последвайте канала на

Калина Христова
206 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини