Броят на болните от COVID-19 по света е спаднал със 17% през последната седмица

  • 09 февруари 2022 16:57

  • 501
  • 2
Броят на болните от COVID-19 по света е спаднал със 17% през последната седмица
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Световната здравна организация съобщи, че случаите на заразени с коронавируса в света са спаднали със 17 процента през последната седмица в сравнение с предходната, включително спад с 50 процента в САЩ, предаде Асошиейтед прес. Смъртните случаи в световен мащаб са спаднали със 7 процента.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Седмичният епидемиологичен доклад на здравната агенция на ООН, публикуван късно снощи, показва, че вариантът Омикрон все още е преобладаващ. Почти 97 процента от случаите, отчетени от международна платформа за следене на вирусите, са били на новия вариант, а само 3 процента - на варианта Делта.

Общо СЗО съобщи за повече от 19 милиона случая на нови заразени с коронавирус и под 68 000 нови смъртни случаи за седмицата от 31 януари до 6 февруари. Експерти отбелязват, че както при всички подобни преброявания истинският брой на случаите вероятно е много по-висок.

Броят на случаите е спаднал във всичките шест региона, на които СЗО разделя света, освен в зоната на Източното Средиземноморие, където се съобщава за скок на случаите с 36 процента, най-вече в Афганистан, Иран и Йордания. В Европа броят на случаите е спаднал със 7 процента - основно в страни като Франция и Германия, въпреки че страни в Източна Европа като Азербайджан, Беларус и Русия са съобщили за повишаване на броя на заразените. В Америките броят на случаите е спаднал с 36 процента, като САЩ - все още най-засегнатата от пандемията страна - са съобщили за 1,87 милиона нови случаи - спад с 50 процента в сравнение с предходната седмица.

Шведските власти скоро ще престанат да смятат COVID-19 за опасно за обществото заболяване

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
501 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.02.09 | 18:38

2
Хахаха първа провинция в Канада призна че след масовото 90% ваксане натиска върху болниците вместо да намалее се е увеличил и то значително и от мерките няма ефект и почва цялостното им премахване за две седмици,първа стъпка махане на зелената глупост и пускане на всички деца на училище без никакви мерки,хахахаха!!!!!! Да наваксаха половината свят и съответно рекордите по зараза и смърт започнаха,естествено най много при най яко набодените,съответно и най яките мерки наложиха,сега има да ги лови не само макароня иде и фидето и мусаката ще дойде.

2022.02.09 | 18:38

1
Нищо де,чакаме с нетърпение новата вълна на пролет,а след макароня и фидето очакваме да дойде.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини