Област Враца запазва средно ниво по заболеваемост от COVID-19

  • 01 февруари 2022 16:57

  • 3210
  • 1
Област Враца запазва средно ниво по заболеваемост от COVID-19
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Област Враца запазва средно ниво по заболеваемост от COVID-19 в страната с 1568 случая на 100 000 жители, въпреки значително по-големия брой установени случаи на ковид заболели през последното денонощие, съобщи за БТА д-р Орлин Димитров, директор на Регионалната здравна инспекция.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

През последното денонощие новите случаи на регистрирани заболели са 301, по данни на РЗИ-Враца. Общо активните случаи в областта са 4 279, но от тях хоспитализирани са 153 заболели, като техният брой е намалял с осем пациенти спрямо този от предишното денонощие. Директорът на РЗИ-Враца обясни, че инспекцията насърчава извършването на повече тестове за установяване на евентуално заразяване с коронавирус, тъй като, колкото по-рано се хване инфекцията, толкова по-бързо се изолират заболелите и се намалява разпространението на болестта.

Тенденцията на намаляване на лекуващите се в ковид отделенията в областта е бавна, но постоянна през последната седмица, сочат данните на здравната инспекция във Враца. Д-р Орлин Димитров отбеляза, че от разкритите 221 легла в ковид отделенията в област Враца днес са заети 124, а останалите 97 са свободни. Заетостта на леглата за интензивно лечение на ковид болни е 72 на сто и от 18 легла в интензивните сектори са заети 13, а пет са свободни. Болничните заведения, както и извънболничната медицинска помощ, разполагат с всички необходими материали, лекарства и тестове за лечение на заболелите, допълни директорът на РЗИ-Враца.

COVID-19 в България: 88% от новопостъпилите в болница не са били ваксинирани

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
3210 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.02.02 | 09:43

1
Няма осъдени лекари,нито с отнети права за толкова години безхаберие в болниците,е за това избиват толкова хора "ангелите"в бяло,видяхме ги и във Враца и навсякъде е така,после смъртността в България била голяма и всичко се приписва на ковида много удобно,е да де ама то и преди ковида си бяхме на първите места,може ковида при нас да е дошъл преди 20-сетина години а.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини