Област Ямбол мина в лилавата зона по разпространение на коронавируса

  • 27 януари 2022 11:47

  • 574
  • 0
Област Ямбол мина в лилавата зона по разпространение на коронавируса
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Област Ямбол премина в лилавата зона по разпространение на коронавируса. Регистрираната двуседмична заболеваемост достигна 1026,73 на 100 хил. души, като най-висока е в областния град - 1244,67. През последното денонощие са диагностицирани 146 нови случая, а вчера е отчетен рекорден брой новозаразени от началото на пандемията - 181 души, показват данните на сайта на Регионалната здравна инспекция.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Шофьор и медицинска сестра, работещи в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Маленово, община Стралджа, са с положителни проби за COVID-19. В социалното заведение от 28 души персонал са ваксинирани само трима, докато всичките настанени 57 души са с поставена и бустерна доза, съобщи за БТА директорът на РЗИ-Ямбол д-р Радостина Калчева.

По думите ѝ, ваксинацията през последните седмици следва тенденцията да се поставят основно бустерни дози и е минимален броят на новоимунизираните. Със завършен ваксинационен курс са около 27 процента от подлежащото на имунизация население в областта. Мобилни имунизационни кабинети на РЗИ продължават да обикалят селата в региона с цел да могат да се ваксинират възрастни и трудноподвижни хора.

В област Ямбол 113 деца са с коронавирус, а над 500 - под карантина

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
574 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини