Гърция регистрира 2 случая на нов подвариант на Омикрон

  • 21 януари 2022 15:27

  • 13386
  • 3
Гърция регистрира 2 случая на нов подвариант на Омикрон
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

В Гърция са регистрирани два случая на подвариант на Омикрон, съобщава гръцката телевизия "Скай". Случаите са засечени на международното летище в Атина, а резултатът от анализа на пробите е излязъл снощи.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31492

Преподавателят по молекулярна биология в Университета в Торонто Янис Прасас е заявил за телевизия "Скай", че все още няма данни колко важен е конкретният подвариант и каква роля ще има по отношение на пандемията. По думите му специалистите очакват появата на различни варианти и не може да се изключи възможността да има и по-заразни.

Проф. Витанов: Омикронът настъпва с нови рекорди

Според информация на електронното издание на в. "Прото тема" подвариантът ВА.2 не се засича от диагностичните тестове, което буди тревога, че става дума за по-заразен щам, който би могъл да предизвика по-големи вълни на COVID-19 в световен мащаб, предаде БТА.

Световната здравна организация вече съобщи за три варианта на Омикрон - ВА.1, ВА.2 и ВА.3. Според СЗО от 23-и декември 99 на сто от COVID случаите се дължат на ВА.1. Подвариантът ВА.2 е засечен в Дания, Израел, Белгия, Франция, Швеция, Индия, Великобритания, а сега и в Гърция.

Вчера Дания съобщи, че ВА.2 се засича в половината случаи на COVID-19 в страната. Засега не се отчита разлика на протичането на ВА.2. Датски специалисти заявиха, че очакват ваксините да покриват и този подвариант на Омикрон, посочва "Прото тема".

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
13386 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Измекяриии

2022.01.22 | 14:43

3
С ФАЛШИВАТА ВИ МЕДИЦИНА ДО ТУК БЯХТЕ.СЗО ДАДЕ КРАЧКА НАЗАД,ЧЕ НЕЩАТА СТИГАТ ДО ВОЙНА.НЯМА ТОЛКОВА ВАКСИНИРАНИ КАКТО НА ТЯХ ИМ СЕ ИСКАШЕ ТОВА Е ИСТИНАТА ВАКСИНИТЕ НЕ ПОМАГАТ!!!! ЕЛИТА СЕ ТРЕСЕ ОТ СТРАХ РОЗОБЛИЧЕНИ СА ОТ ГАДНИТЕ АНТИВАКСЪРИ
Майтапчи Йово

2022.01.21 | 19:17

2
Как са го нарекли??? Малаки Омикрон ли:)))?!?
гост

2022.01.21 | 18:24

1
Не ви ли омръзна с тези глупости...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини