Бургас затяга COVID мерките

  • 20 януари 2022 16:30

  • 1035
  • 1
Бургас затяга COVID мерките
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Бургас затяга мерките срещу COVID-19. Заради усложнената епидемична обстановка в Бургаска област Съветът по здравеопазване взе решение за допълнителни противоепидемични мерки.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31538

Ето какви са новите мерки:

- Увеличава се броят на COVID леглата в областта на 466, с включени 36 легла за пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи.

- Преустановява се провеждането на масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи, фермерски пазари и базари (извън регистрираните като обекти с обществено предназначение) и други, при които не е възможно прилагане на т.нар. "зелен сертификат" за присъствие.

Доц. Кунчев: Обмисляме сериозно затягане на мерките

- Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари и др. Ограничава се публиката на културни, сценични и други мероприятия – до 50%  и представяне на задължителен зелен сертификат.

- Спортни мероприятия ще се провеждат без публика, като присъстващите на мероприятието ще са със задължителен зелен сертификат.

- За периода от 24 януари – 28 януари се предвижда преминаване в електронно обучение за учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 класове във всички общини, с изключение на община Руен. За учениците от 1. до 4. клас, както и за учениците от 7, 10 и 12 класове остава присъствения учебен процес във всички общини, при спазване на противоепидемичните мерки.

- Директорите на учебните заведения съгласно конкретната обстановка в даденото училище да могат да вземат решения за преустановяване на присъствените занятия.

- Преустановява се смесването на деца от различни паралелки в целодневна форма на обучение.

- Деца ще могат да посещават обекти с обществено предназначение (МОЛ, кина, ресторанти и др.) само в присъствието на родител или настойник.

- Преустановява се присъственото обучение във висшите учебни заведения, с изключение на практически упражнения за студенти по медицина, стоматология и други при необходимост и изпити при недопускане повече от 10 души в стая/зала и спазване на изискванията за зелен сертификат.

Мерките ще влязат в сила от 24 януари 2022 г.

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1035 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2022.01.20 | 17:43

1
Абе, аланкоолувци, не разбрахте ли вече, че по света започна масова де-ваксинация. Отпадат зелените сертификати, маските и затварянето по домовете... Български феодали: проверете си календара и часовниците. Бесилките по уличните стълбове ви очакват!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини