Епидемичната обстановка в област Смолян продължава да се влошава

  • 19 януари 2022 19:31

  • 707
  • 0
Епидемичната обстановка в област Смолян продължава да се влошава
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Епидемичната обстановка в област Смолян продължава да се влошава, заболеваемостта в община Смолян е увеличена до 1788 заразени на 100 000 души, информира областният пресцентър. Данни за тревожно увеличение на новите случаи на коронавирус са представени на проведеното днес заседание на Областния кризисен щаб за противодействие на разпространението на COVID-19, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31538

Средната заболеваемост за областта е достигнала вече 1030 на 100 000 души, докато преди два дни е била 749 на 100 000 души.

Временни противоепидемични мерки са въведени в община Неделино

Посещенията в дискотеки и нощни заведения в областта ще се осеществяват само след представяне на валиден зелен сертификат, е решено на заседанието на щаба.

Прието е предложението на Регионалното управление на образованието в Смолян за преминаване към обучение в електронна среда за осем училища в областта, в които има повишен процент на отсъстващи ученици и учители, както заради коронавирус, така и поради грип.

Дистанционно обучение за осем училища в област Смолян се предвижда от следващата седмица

Болниците се справят с натиска, около 38 процента от ковид леглата в област Смолян са свободни, уточнява пресцентърът. Няма хоспитализирани деца с COVID-19 в областната болница, според д-р Емилия Апостолова, зам.-директор на МБАЛ-Смолян.

Училищата, които преминават на дистанционно обучение за една седмица от понеделник за паралелките пети - 12 клас, са: Средно училище "Христо Ботев" - Девин, Основно училище "Васил Левски" - Златоград и СУ "Васил Дечев" - Чепеларе, а в Смолян - ОУ "Иван Вазов", Езикова гимназия "Иван Вазов", ОУ "Юрий Гагарин", Профилирана природо-математическа гимназия "Васил Левски" и СУ "Св. Св. Кирил и Методий".

Преустановява се провеждането на всички масови прояви на закрито - фестивали, събори, фолклорни инициативи и др.

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
707 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини