Лекар: Ако имате симптоми на вирусна инфекция, не започвайте самолечение

  • 14 януари 2022 21:35

  • 9438
  • 2
Лекар: Ако имате симптоми на вирусна инфекция, не започвайте самолечение
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

"В случай, че имате симптоми на вирусна инфекция, включително с обща отпадналост, както се твърди, че това е най-характерният белег за „Омикрон” варианта, свържете се с личния си лекар, за да може да бъдете изпратени своевременно за изследване". Това препоръчва общопрактикуващият лекар д-р Мирослав Спасов пред БТВ.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

"Става дума за вирусна инфекция и не трябва да се започва самолечение или стартиране на лечението с антибиотик, нека преценката да е на личния лекар", подчерта той.

Проф. Витанов: Омикронът още не се е развихрил

По неговите наблюдения „Омикрон” протича по-леко, особено при ваксинираните пациенти, но пак зависи от това какви са рисковите фактори и дали пациентът няма придружаващи заболявания, които да утежнят протичането на вирусната инфекция.

По думите му когато се свърже с личния лекар, пациентът не трябва да търси мнение и на друг лекар и да се получава наслагване на лечението.

„Защото това крие риск от увеличаване на страничните ефекти на лекарствата. Молбата ми е към всички граждани с коронавирусна инфекция, които подлежат на лечение, стриктно да следват препоръките на лекуващия ги лекар”, каза още д-р Спасов.

От началото на пандемията общопрактикуващите лекари в България са двойно и тройно по-натоварени, допълни той, уточнявайки, че само днес в неговата практика е имало повече деца, включително новородени бебета на 2 и 3 месеца, както и няколко семейства, а като цяло вирусът засяга всички възрасти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9438 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2022.01.15 | 00:01

2
Създателят на ПСР теста, Кари Мълис, ясно заявява, че този тест не става за откриване на вируси и болести. Сатанистите още го използват, за да манипулират и лъжат за резултатите.

2022.01.14 | 22:20

1
да, да, чакайте лекарите да ви довършат

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини