Код здраве: Ползи и вреди от третата сливица при детето

  • 14 януари 2022 17:48

  • 873
  • 0
Код здраве: Ползи и вреди от третата сливица при детето
©

Немалко родители питат днешния гост на предаването „Код здраве” – УНГ специалистът от болница ИСУЛ д-р Станислав Йорданов има ли детето им трета сливица.

Отговорът винаги е един и същ – няма човек, който да се роди без такава. Често за малчуганите, които боледуват много, казват – „има трета сливица, има проблем”.

Доколко обаче това е вярно и кои всъщност са заболяванията и състоянията, които тя може да причини, що е то „отстраняване по спешност” и кога антибиотикът е истински наложителен, и кога – точно обратното, д-р Йорданов разяснява в следващото видео:

 


Кой е днешният ни гост накратко:

Д-р Станислав Йорданов завършва Медицински университет – София през 2006 г. През 2007 г. е назначен на работа в най-голямата клиника по УНГ в България, в УМБАЛ „Царица Йоана - ИСУЛ“.

През 2010 г. започва преподавателската си дейност в катедрата по УНГ болести към Медицински университет – София. Към момента е главен асистент.
През 2014 г. придобива специалност по оториноларингология, а през 2015 г. защитава научна степен в специалността.

Има завършени множество специализирани хирургични курсове в Кеймбридж, Лондон, Ню Касъл, Уинчестър, Щутгарт и Анталия.

Практиката му е свързана с диагностиката и лечението на УНГ болестите при деца и възрастни и притежава богат опит в хирургичното лечение на онкологичните заболявания на главата и шията, лазерната хирургия, ендоскопската синус хирургия, оперативното лечение на сливиците, слюнчените жлези, както и корективната хирургия на носа и ушите.

 

Novini.bg
873 0

Свързани новини

Водещи новини