Заболеваемостта от COVID-19 в община Ловеч достигна 756 на 100 хиляди население

  • 11 януари 2022 21:13

  • 2789
  • 0
Заболеваемостта от COVID-19 в община Ловеч достигна 756 на 100 хиляди население
© Getty Images/Guliver
Слушай новината

Четиринадесетдневната заболеваемост от COVID-19 в община Ловеч достигна 756 на 100 хиляди население. Това е съобщила д-р Росица Милчева, изпълняваща длъжността директор на Регионалната здравна инспекция в Ловеч по време на заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на коронавирус, информират от Общината.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30146

"Новооткритите болни нарастват всеки изминат ден. Влязохме в петата вълна на пандемията, без да сме излизали от четвъртата", е посочила Милчева.

Тя е добавила, че е увеличено работното време на имунизационните кабинети, като в Медицинския център в Ловеч е разкрит и втори кабинет. Няма голям интерес към педиатричните ваксини, само трима родители са записали своите деца.

В общината има два карантинирани класа поради заболявания на деца - в Природо-математическа гимназия и ПЕГ "Екзарх Йосиф Първи", както и група в детска ясла "Мечо Пух", е съобщил началникът на Регионалното управление на образованието Еленко Начев.

Той е казал още, че в понеделник са извършени около 9200 теста в четири общини - Ловеч, Луковит, Троян и Априлци, от днес към тази група са се присъединили Тетевен и Угърчин. Само в Летница и Ябланица заболеваемостта е под 250 на 100 хиляди население. В община Ловеч за двата дни от седмицата има четири положителни теста, като три са потвърдени. Осигурени са тестове за учениците за 17 и 24 януари, те са раздадени по училища.

От началото на годината заболеваемостта от COVID-19 в Ловешкo плавно нараства

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30146

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
2789 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини