Д-р Илиев: "Омикрон” ще бъде къса вълна, която ще засегне много хора. Нека положим още малко усилия

  • 05 януари 2022 08:30

  • 3109
  • 4
© Кадър NOVA

Вълна ще има, ние не сме по-различни от другите държави. Въпросът е да я задържим плоска. Трябва да запазим болничния ресурс. Това заяви д-р Аспарух Илиев в студиото на NOVA.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1282

Той отправи молба от екран е към премиера Петков и министър Сербезова да комуникират мерките, които ще предприемат, за да бъдат наясно хора и бизнеси какво предстои. Според него ще се наложат нови рестрикции.

“Ние не трябва да гледаме само индивидуалния риск, а да видим дали масовият риск няма да наруши функционирането на системата. Бих препоръчал ограничаване на масовите събирания - клубове и дискотеки. Маските няма да спрат вълната, но ще я направят по-плоска и натоварването да бъде по-поносимо”, каза д-р Илиев.

““Омикрон” ще бъде къса вълна, която ще засегне много хора. Нека положим още малко усилия”, допълни още.

Д-р Гергана Николова: Имаме висок брой болни, Омикрон ще ги увеличи още

По думите му “Омикрон” е малко изместен от действието на ваксините. Проблемът обаче е при неваксинираните и непреболедувалите. Той препоръча хората да следят за състоянието си и ако то се влоши, да се срещнем с лекар: “Ако температурата става по-висока, а човек става отпуснат и неадекватен, това е сигнал, че положението се влошава”.

Д-р Илиев каза, че децата боледуват повече от “Омикрон” в сравнение с “Делта”.

“След всяка следваща доза практиката показва, че имунитетът е по-силен”, завърши той.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
3109 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.01.05 | 10:51

4
Кога ще съдим пандемиците?
утре е в бтв тоя

2022.01.05 | 10:49

3
петък в бнт, другата седмица почва наново да ги редува телевизиите на пропагандата бнт/бтв/нова

2022.01.05 | 08:36

1
Фактите са си факти,факт-ваксата не е одобрена официално а по спешност,факт-ваксата е забъркана за няколко месеца и е недотествана,факт-след ваксане се заразяваш,разболяваш и умираш,факт-пренебрагнаха всякви медицински правила,стандарти и закони,факт-никаде по света смъртността не е спаднала,факт-след ваксите се развиха сумати щамове,факт-смъртност от бацила по 0,2%,факт-сллед така рекламираното 98% спасение се оказа че трябват бустери и на бустерите бустери до безкрай ли,факт-производителите са освободени от отговорност,факт-съдилища по цял свят спират задължителното ваксане,факт-започнати са съдебни искове по цял свят,факт-при свинския грип преди години умряха 5 милиона за една есен и пролет и всичко свърши а сега три години едвам минаваме тая бройка,факт- след всякви мръсни парцали,мерки и вакси резултат нулев даже под нулата,няма тука никакви теории и конспирации само факти.

2022.01.05 | 10:11

2
Много точно!!Събудете се хора!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини