Черен рекорд в Гърция! 21 657 новозаразени с COVID-19 за ден

  • 28 декември 2021 19:31

  • 6125
  • 0
Черен рекорд в Гърция! 21 657 новозаразени с COVID-19 за ден
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

В Гърция беше отбелязан черен рекорд, след като за ден новозаразените с коронавируса достигнаха 21 657.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Националният съвет за обществено здраве информира, че от началото на пандемията броят на заразените за ден не е достигал това ниво.

Само в област Атика, където се намира Атина, носители на вируса днес са около 10 хиляди. Регистрираните носители на Омикрон са 87 души, но според специалистите в Атина, почти 70% от заразените са с новия вариант на вируса, но не са изследвани за това.

Лидерът на опозицията Алексис Ципрас, както и другите партии в парламента, приканват премиера да приложи незабавно пълни ограничения и локдаун в страната.

"Утре извънредно ще заседава Съветът за контрол на пандемията, като правителството очаква мнението на специалистите", заяви премиерът Кириакос Мицотакис на среща с президента Катерина Сакеларопулу.

Говорителят на правителството Иконому направи изявление, че вероятно предвидените ограничения, които трябваше да се въведат от 3-ти януари ще бъдат наложени още утре.

Гърция: Още ограничения за магазини и заведения от 3 януари

В същото време има остра реакция от туристическия сектор. Гърци и чужденци са резервирали туристически пакети за Новогодишните празници и хотелиерите гарантират, че здравният протокол ще се спази стриктно.

Очаква се решението на правителството.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
6125 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини