Омикрон е водещ в Португалия и Белгия

  • 26 декември 2021 12:47

  • 947
  • 4
Омикрон е водещ в Португалия и Белгия
© pixabay

Португалия и Белгия са новите страни в Европа, където Омикрон е преобладаващият вариант на коронавируса. Експертите в Белгия очакват вариантът да причини над 90 процента от новите инфекции до края на годината.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

Заради очакваното бързо разпространение на Омикрон, Франция подготвя нови ограничителни мерки, след като регистрира нов рекорд новозаразени за денонощие. Здравните власти вече препоръчаха на пълнолетните граждани да се имунизират с бустерна доза три месеца след първоначалната ваксинация.

Във Великобритания вече са в сила нови, по-строги противоепидемични ограничения в опит да бъде обуздан варианта Омикрон.

Бързото разпространение на новия вариант на коронавируса и принудителното карантиниране на пилоти и други служители от екипажите отново стана причина за отмяна на полети. В целия свят те вече са над 6000, от тях близо 1000 от или за Съединените щати. Там Омикрон е преобладаващ вариант на коронавируса, а бързото му разпространение превърна САЩ отново в страната с най-висок ръст на новите инфекции и на смъртните случаи.

Очакват рязко увеличаване на случаите на Омикрон в Гърция

По данни на австралийските здравни власти повече от две трети от новите случаи се дължат на новия вариант Омикрон.

Два случая на заразени с Омикрон бяха потвърдени и Япония, като е доказано, че пациентите не са се заразили в чужбина.

Китай съобщи за 206 нови случая на заразяване, от тях 158 са се заразили на територията на страната. Това е най-високият брой заразени от 21 месеца насам. Здравните власти в страната съобщиха, че са открити 29 нови асимптоматични случая, които страната класифицира отделно от потвърдените случаи.

Последвайте канала на

Калина Христова
947 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.12.26 | 16:43

3
Нормално да е водещ понеже са най ваксани.

2021.12.27 | 20:12

4
От ваксата ще ни спаси се стигна до най хубаво и леко се мре с вакса,на гътналите се от ваксата вече ооомакароня му викат.
Майтапчи Йово

2021.12.26 | 16:02

2
Ураааааааа, да живеееееее:)))!
nn

2021.12.26 | 13:44

1
ha stiga bree ta nali oligofrenite vav tezi darjavi sa vaksinirani pocti vsicki ili po vajno e da si vzemat prestapnicite komisionnite ot vaksinite i kakvo ot tova tce mrat vaksiniranite glupci.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини