Във Великобритания са починали 12 души с Омикрон варианта на коронавируса

  • 20 декември 2021 12:10

  • 1008
  • 0
Във Великобритания са починали 12 души с Омикрон варианта на коронавируса
© gettyimages

Във Великобритания са починали 12 души, заразени с Омикрон варианта на коронавируса, съобщи днес британският вицепремиер Доминик Рааб. Освен това 104 души, заразени с варианта Омикрон, са в болници, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

Властите предупредиха миналата седмица, че хоспитализациите в страната може да нараснат. Но запитан дали правителството ще въведе допълнителни рестрикции, Рааб не можа категорично да даде гаранции, че няма да има затягане на правилата преди Коледа.

Британският здравен министър: Може да има нови COVID рестрикции преди Коледа

Всяко ново решение за ограничаване на това как хората ще могат да празнуват Коледа, може обаче да коства скъпо на премиера Джонсън, чийто авторитет вече беше подкопан от съмнения дали той или хора от неговия екип са нарушили антиковидните правила миналата година.

Миналата седмица Джонсън бе изправен и пред голям бунт от депутати от собствената му партия, които се противопоставиха на затягането на мерките. Тогава, за да ги прокара, включително и носенето на маски на обществени места, Джонсън трябваше да разчита на подкрепата на основната опозиционна Лейбъристка партия.

Последвайте канала на

Калина Христова
1008 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини