Разработиха метод за засичане на варианта Омикрон на новия коронавирус

  • 19 декември 2021 13:51

  • 1970
  • 2
Разработиха метод за засичане на варианта Омикрон на новия коронавирус
© pixabay

Учени от Съвместния изследователски център на Европейската комисия (JRC) са разработили нов метод за засичане на варианта Омикрон на новия коронавирус, съобщи пресслужбата на центъра.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1276

Методът е валидиран успешно чрез компютърна симулация, основана на биоинформатиката. Съвместният изследователски център отправи покана към контролни лаборатории по света да валидират метода ин виво върху клинични проби.

Омикрон вече е установен в 89 държави

Вариантът Омикрон на новия коронавирус се различава значително от другите известни досега разновидности и има повече от 50 промени в генома от оригиналния вирус SARS-CoV-2, които потенциално могат да повлияят за засичането му в пробите.

Новият метод за засичане на варианта Омикрон се основава на технологията на полимеразната верижна реакция в реално време, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1970 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Варианта

2021.12.19 | 21:51

2
А вариант за засичане на малоумни политици ? СТАРОБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР Е НА 7500 години, БЪЛГАРИТЕ НЕ СМЕ ОТ ВЧЕРА ! БЪЛГАРИ, ЗА ДА ОЦЕЛЯВАТЕ: Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(риба) + калций(извара, сирене, мляко), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са самоубийство ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China
Майтапчи Йово

2021.12.19 | 18:08

1
Ще се пърди в... консервени кутии от скумрия ли:)))?!?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини