Редица европейски държави въвеждат мерки заради „Омикрон“

  • 18 декември 2021 08:04

  • 2777
  • 7
Редица европейски държави въвеждат мерки заради „Омикрон“
© pixabay

Редица европейски държави обявиха нови противоепидемични мерки, за да се справят с нарастването на заболеваемостта от коронавирус и да се опитат да забавят разпространението на новия вариант „Омикрон“, пишат световните агенции, цитирани от БТВ.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

Германия постави Франция и Дания в списъка с високорисковите зони и налага задължителна карантина на неваксинираните пътници. Мярката ще се прилага също за идващи от Ливан, Норвегия и Андора.

Страната забранява и новогодишните спектакли с фойерверки за втора поредна година. Мярката включва забрана на търговия в пиротехника до новогодишните празници.

Германия регистрира 42 813 нови случая на заразяване с коронавирус

Франция намалява интервала между втората и третата доза ваксина от пет на четири месеца, като мярката влиза в сила от януари.

Забраняват се всички големи обществени тържества и пиротехнически спектакли за Нова година. Препоръчва се дори на ваксинираните да се самотестват преди да се съберат с близките си за семейните тържества за Коледа и Нова година.

Дания затваря значителна част от културния живот и обяви нови рестрикции на нощния живот в опит да ограничи варианта „Омикрон“. Театрите, кината и концертните зали затварят. Предстои да се обсъди затварянето на увеселителни паркове, конгресни центрове и музеи. Новите мерки ще важат четири седмици.

Италия обяви три района в страната за жълта зона заради повишаващата се заболеваемост. От понеделник в нея попадат Марке, Лигурия и Венето. Това означава, че там маски ще се изискват и навън.

От 17 декември за влизане в Италия се изисква тест за коронавирус от всички пристигащи, независимо от ваксинационния им статус.

"Омикрон" идва по празниците - петата COVID вълна през февруари

Ирландия въвежда вечерен час за пъбовете, баровете и ресторантите до края на януари. Те ще имат право да работят до 20 ч. местно време.

Ограничава се и броят на хората, които могат да присъстват на големи тържества и прояви на закрито. За сватбите ограничението е до 100 души, а тържествата ще могат да се провеждат до 20 ч.

В Нидерландия здравните експерти заговориха за пълен локдаун с забавяне на разпространението на „Омикрон“. Там действа забрана за баровете, ресторантите и повечето магазини да работят от 17 до 05 ч. Тя ще продължи да действа до 14 януари.

Нидерландски здравни експерти съветват да бъде въведен пълен локдаун за забавяне на Омикрон

Последвайте канала на

Весела Найденова
2777 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
активен

2021.12.18 | 20:36

7
Диктаторите на Народен Съд ! СТАРОБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР Е НА 7500 години, БЪЛГАРИТЕ НЕ СМЕ ОТ ВЧЕРА ! БЪЛГАРИ, ЗА ДА ОЦЕЛЯВАТЕ: Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(риба) + калций(извара, сирене, мляко), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са самоубийство ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China
Умник Гюро

2021.12.18 | 10:29

4
Защо след две ваксини хората трябвало да си слагат и 3-та? А в Израел вече са стигнали и до 5-та? Чакайте, бе, другари комунисти-нацисти-глобалисти: нали още първата ваксина щеше да приключи с ковида, който така и никой по света още не е изолирал в лабораторни условия... И най-големият глупак вече ще е разбрал, че го будалкат и си правят нано-генетични опити с хората. Това българско правителство барабар с президента-национален предател ще се озоват скоро в затвора, където ще могат да се ваксинират, колкото си искат. А заради детските жертвоприношения (ваксинации), които правят, може и да бъдат избесени по стълбовете.
само стълбовете е решението

2021.12.18 | 11:25

6
и тоя цирк ще приключи бързо бързо.... наистина се очудвам на човешката търпимост

2021.12.18 | 10:53

5
" За бога братя въоръжавайте се "

2021.12.18 | 09:46

3
1 година по-късно и 4млрд ваксинирани, разлика няма
Новини.бг - медиен клозет

2021.12.18 | 08:49

2
Полуграмотен шизофреник измисля новините тук. Тая мутренска ку.рва пуска позиви в кутиите на софиянци с цинизми за Радев и новата власт.
Гонят българите,

2021.12.18 | 08:49

1
това са им мерките, седесарския режим ни направи нежелани по света.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини