Ваксината на "Пфайзер" защитава от хоспитализация от варианта Омикрон

  • 14 декември 2021 13:38

  • 1249
  • 2
Ваксината на "Пфайзер" защитава от хоспитализация от варианта Омикрон
© Getty Images

Две дози от ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех" изглежда дават 70 процента защита от хоспитализация в РЮА от няколко седмици, както показа голямо изследване в реални условия за потенциалното въздействие на варианта Омикрон, съобщи Ройтерс.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

В РЮА има рязко увеличаване на заразените с новия коронавирус заради новия вариант.

Резултатите бяха разпространени от най-големия здравен застраховател в РЮА - "Дискавъри хелт". Те се основават на повече от 211 000 положителни теста за Ковид-19, направени от 15 ноември до 7 декември. Около78 000 от тях се приписват на Омикрон. Те обаче не са потвърдени, че са от новия вариант. Това означава, че резултатите не са категорични.

Проф. Кунчев: Омикрон е вече у нас

Вариантът Омикрон беше определен като обезпокоителен от Световната здравна организация.

Учени в РЮА засега са потвърдили около 550 секвенции на Омикрон. Вариантът присъства в 78 процента от секвенциите от ноември, повече от преди доминиращия Делта.

РЮА предупреди за възникването на Омикрон миналия месец.

На базата от данните от клиничните изследвания на "Дискавъри", в сътрудничество с Южноафриканския съвет за медицински изследвания, специалистите са изчислили, че ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех" осигурява 70 процента защита от хоспитализация и 33 процента - от заразяване през новата вълна за всички възрастови групи. Спадът е спрямо 80 процента защита от заразяване и 90 процента ефикасност срещу хоспитализация при варианта Делта в РЮА.

Резултатите са предварителни. Важно е обаче, че ваксината все още осигурява добра защита срещу тежко протичане на Ковид-19, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1249 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.12.14 | 17:16

2
Ваксините-отрови съдържат графен хидроксид, чиито структури срязват като с бръснач кръвоносните съдове и предизвикват тромбози, инфаркти на миокарда, мозъчни инсулти, автоимунни заболявания и т.н. Хайде сега идете и си инжектирайте Бустер номер 3-4-5-6... Отговор

2021.12.14 | 14:21

1
Това звездите ви го говорят ли,щото у хамериката повечето болни са ваксани и то с пфайзер.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини