Не се потвърдиха съмненията за Омикрон у нас

  • 09 декември 2021 14:07

  • 1259
  • 2
Не се потвърдиха съмненията за Омикрон у нас
© gettyimages

Съмненията за "Омикрон" варианта на COVID-19 у нас не се потвърдиха, съобщават от Националния център по заразни и паразитни болести за БТВ.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1288

 

Припомняме, че вчера бе съобщено за съмнителни проби за новия вариант на коронавируса - Омикрон. Те се базират на предварителни изследвания, получени от PCR тест, заяви пред NOVA вирусологът от Националния център по заразни и паразитни болести доц. Ивайло Алексиев.

Най-късно до празниците Омикрон ще бъде и в България

Съмнителните проби са заредени в специален секвенатор късно снощи и най-рано в петък ще стане ясно дали има Омикрон сред тях.

Тестовете са на хора от различни части на България. За момента няма данни дали те са пътували в чужбина.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1259 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.12.09 | 15:56

2
Ееее жалко няма ли умрикон в България... Журналята се бяха подготвили да си продрискат ама на....
Умник Гюро

2021.12.09 | 14:58

1
Геноцидът "Ковид" трябва да се блокира сега. Българското правителство трябва да обяви неподчинение на СЗО и да забрани дейността на тази терористична организация на територията на България. Всички свързани с геноцида "Ковид" лица, организации и институции трябва да се премахнат от територията на България. Те трябва да се третират като национални предатели и терористи. България трябва да влезе в режим на национално спасение и да се бори за запазване на българската независимост и българския народ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини