Проучване установи кое е "най-силното оръжие" на Омикрон

  • 09 декември 2021 12:00

  • 16317
  • 4
Проучване установи кое е "най-силното оръжие" на Омикрон
© Freepik

Ново проучване установи кой е най-големият риск при варианта Омикрон.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1277

Според изследователи, проучили близо 2,8 млн. пациенти от ЮАР, които са били инфектирани с новия вариант, вероятността човек, който вече е прекарал коронавируса, да се зарази с Омикрон, е доста по-голяма в сравнение с предходните варианти на вируса.

Омикрон е по-заразен, но симптомите при него са по-леки от тези при Делта

В проучването се посочва още, че Омикрон има способността да отбягва имунния отговор на организма на тези хора, изградили антитела от предишно преболедуване на COVID-19. Въпреки че резултатите от изследването са предварителни, те до голяма степен оправдават тревогите на международната общност, че Омикрон е с висока степен на заразяване, но и също така, че наскоро преболедувалите също не са в безопасност от повторно инфектиране, щом може да избягва естествения имунитет.

Провелите изследването посочиха още, че за миналия месец 14% от населението на ЮАР се срещнало трети път с коронавируса, което се дължи най-вече на разпространетието на варианта Омикрон.

Последвайте канала на

Владимир Василев
16317 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.12.09 | 13:10

1
Тези дози и бустери така ще раздрънкат имунната ни система без нужда, че и най- безобидните микроорганизми ще ни поразяват и убиват масово!

2021.12.10 | 04:48

4
ще раздрънкат на жена ти оная работа и тя ще пльока

2021.12.09 | 15:35

3
Точно казано
Умник Гюро

2021.12.09 | 14:59

2
Геноцидът "Ковид" трябва да се блокира сега. Българското правителство трябва да обяви неподчинение на СЗО и да забрани дейността на тази терористична организация на територията на България. Всички свързани с геноцида "Ковид" лица, организации и институции трябва да се премахнат от територията на България. Те трябва да се третират като национални предатели и терористи. България трябва да влезе в режим на национално спасение и да се бори за запазване на българската независимост и българския народ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини