СЗО: В 57 страни е съобщено наличието на Омикрон, хоспитализациите вероятно ще се увеличават

  • 08 декември 2021 13:19

  • 813
  • 2
СЗО: В 57 страни е съобщено наличието на Омикрон, хоспитализациите вероятно ще се увеличават
© Getty Images/Guliver

Световната здравна организация (СЗО) заяви днес, че в 57 страни е съобщено наличието на варианта Омикрон, а заразяванията с коронавирус в южната част на Африка, включително Зимбабве, се увеличават. Според СЗО броят на хората, които се нуждаят от прием в болница, вероятно ще нарасне с разпространението на новия вариант на вируса, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 526

В седмичния си епидемиологичен доклад СЗО посочи, че са необходими още данни, за да се оцени колко сериозно боледуване причинява вариантът Омикрон и дали неговите мутации могат да намалят защитата, предоставяна от ваксините.

"Дори сериозността да е същата или евентуално дори по-малка, отколкото при варианта Делта, се очаква хоспитализациите да нараснат, ако повече хора се заразят, и да има времеви промеждутък между увеличаване на заразяванията и увеличаване на смъртните случаи", заяви СЗО.

СЗО: Ваксините могат да ни предпазват от „Омикрон“
 

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 526
Константин Тодоров
813 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.12.08 | 14:19

2
Ваксините убиват. Доказано е от всички световно-известни учени - микробиолози, химици, вирусолози, включително и Нобелови лауреати. А СЗО е частна организация на престъпника Бил Гейтс. Сегашният директор на СЗО е етиопски терорист от района Тигре, Етиопия

2021.12.08 | 14:12

1
Вероятно, евентуално, възможно, може би така, може би онака! Ако това е медицина, аз съм шварценегер!

Добави коментар

Водещи новини